dilluns, 2 de febrer del 2015

PETIT TALLERS / DECOUPAGE, CAPÍTOL NÚM. 5.


 Hola a tots, estem a punt d'arribar al final, d'aquest Petit Taller, divendres tindreu el últim capítol, i queden moltes coses per explicar!… Així doncs, comencem!


  Avui us vull explicar la versió més moderna del decoupage, que, en els últims anys, ha fet pujar la venda dels fabricants de tovallons i mocadors de paper, es podem trobar estampats de tots tipus, d'animals, de flors, de lletres, de música, de Nadal, de cuina… realment, podeu trobar el que vulgueu, un problema, potser seria el preu, un paquet de tovallons amb un bon estampat pot sortir per uns 4 o 5 €, i només en necessitem un o dos, així que us recomano, que, us poseu d'acord amb altra gent, i compartiu estampats, en algunes tendes de manualitats, els venen per unitats.

  Em centraré només a explicar la tècnica i no a fer un gran projecta, aquesta manera de fer decoupage és la més actual, la més moderna, però, no per això la més senzilla, tot al contrari, potser és la més difícil. Penseu que heu de treballar amb un paper super prim, molt delicat, que es pot trencar fàcilment, per altra banda, l'avantatge és ,que necessitem molt poques capes de vernís.

                                                            Comencem!


 
Triem un suport de fusta i uns mocadors o tovallons estampats.

 Es recomanable pintar la base amb color clar, penseu que el paper és pràcticament transparent i ens pot afectar amb els colors del paper que hem triat.
 Si el fons del paper és blanc, seria bo, pintar la base blanca.
 En el cas que us explico he pintat amb pintura acrílica blanca i lila. Primer he pintat tot amb blanc, i després amb la pintura lila, una mica liquida, he embrutat la peça, un cop ben seca, passem un paper de vidre, fins a  aconseguir un aspecte decapat.



Preparem la base amb pintura acrílica.

Si us fixeu amb els papers, tan si és un mocador com un tovalló, veureu que està fet de tres capes, per decorar, només necessitem una, així que l'haurem de separar.


Separem les tres capes de paper, i ens quedem amb la primera.

    Avui només necessito la part de les flors, així que tallo aquesta part, no cal tallar a ran del dibuix.

Tallem la part que ens interessi.


 Si només volem un tros del paper l'hem de tallar abans de separar el paper.

Presentem el paper sense cola.

  Un cop tenim el paper tallat i separat, el presentem damunt  l'objecta que volem decorar, no cal posar cola a sota.


  Preparem la cola, podem fer servir productes especials per decoupage o bé cola blanca o làtex.
  Amb molt de compte, anem passant la cola molt sua per sobre del paper i sempre de dins cap a fora, aquesta és la part més difícil i més delicada, intenteu passar una sola vegada el pinzell pel mateix lloc, us evitareu fer un forat al paper.


Passem la cola per sobre del paper.

 El paper sobrat, s'estripa pràcticament sol, un cop ben sec, passem paper de vidre per la superfície i els marges.


Polim la superfície i els marges.
  Un cop polit, acabem amb el vernís, com ja he explicat abans, en ser un paper tan prim, no necessitarem tantes capes, amb dues o tres n'hi ha prou, recordeu que, entre capa i capa hem de polir amb paper de vidre fi.


Apliquem dues o tres capes de vernís i polim.


  I fins aquí la tècnica dels mocadors, realment els resultats són fantàstics…i ens estalviem molt de vernís.
  Espero que us hagi quedat clar i comenceu a practicar, recordeu, de provar primer amb un objecta petit, i sense por d'equivocar-vos.

 FINS DIVENDRES!!… NO US PERDEU EL ÚLTIM CAPÍTOL!! 

1 comentari: